Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΟΦΕΙΛΩ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΤΥΧΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ-ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΣΤΙΣ 15/6/2015,
ΣΤΗΝ  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ,


ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΑΒΡΙΗΛ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ.

[Ο νέος Ηγούμενος π. Γαβριήλ (κατά κόσμον Γεώργιος Εμμανουηλίδης) εγεννήθη από ευσεβείς γονείς στην Βέροια το 1959, όπου και περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Εισήχθη, κατόπιν Πανελληνίων εξετάσεων στο Τμήμα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1978 και το 1981 από το Νομικό Τμήμα της αυτής Σχολής, ενώ το 2008 από το τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Άσκησε ενεργό Δικηγορία στην Αθήνα, στη δεκαετία του 1980, υπηρέτησε μάλιστα και ως νομικός σύμβουλος στην Τράπεζα Πίστεως. Στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ προσήλθε στις 15 Ιουλίου 1990, εγκαταλείψας την δικηγορία και έλαβε την ευχή της ρασοφορίας στις 23 Απριλίου 1991 από τον τότε Ηγούμενο, μακαριστό όσιο Γέροντα Ιάκωβο (Τσαλίκη), λαβών το όνομα Γαβριήλ. Το σχήμα του μοναχού έλαβε στις 24 Μαρτίου 1993 από τον μακαριστό Γέροντα Κύριλλο Γεραντώνη. Διάκονος χειροτονήθηκε την 1 Νοεμβρίου 2006 και Πρεσβύτερος στις 6 Αυγούστου 2007, ενώ έλαβε και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου την 1 Νοεμβρίου 2008, υπό των σεπτών χειρών του Σεβασμωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

ΠΗΓΗ...http://agios-dimitrios.blogspot.gr/2012/04/blog-post_453.html]


ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ.
ΠΡΙΝ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΔΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ,ΠΟΥ ΑΦΗΣΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΥΤΟ,ΠΕΡΙ ΑΔΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ ΕΓΡΑΦΑ ΟΤΙ ΘΕΩΡΩ ΑΔΙΚΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ,ΑΔΙΚΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΙΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΚΛΠ.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΥΤΟ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΡΕΩΝΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ,ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΑΝ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΑΒΡΙΗΛ, ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΜΟΥΣ,ΠΟΥ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ,ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ,ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ ΕΙΧΕ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

ΟΦΕΙΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ,ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΑΒΡΙΗΛ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ...


ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΟΙ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ,

ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΣΙΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ..

ΑΥΤΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ..
ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ,ΔΕΝ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΙ.

ΕΔΩΣΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΑΒΡΙΗΛ,ΟΤΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΛΟΓΙΣΜΟΥΣ,ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΜΠΛΟΓΚ.

----ΣΗΜΕΙΩΣΗ----
ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΧΟΛΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΥΤΟ,ΣΤΕΙΛΕΤΕ 
EMAIL ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
profitiesorthodoxias@gmail.com



Ομιλία Γέροντος Ιακώβου - Μονή Οσίου Δαυΐδ Εύβοια